Velvet Tango

55 RON

Sala Reduta

vineri, 04 martie 19:00

VELVET TANGO este un recital de tango argentinian cu valențe multiple, care transpune publicul în lumea magica a tangoului din perioada de aur a acestuia (1930-1940).

Tangoul este poezie, este suspin și bucurie în același timp. De aceea, evenimentul propune atât piese vesele, renumitele “Milonga” – cântate și dansate cu bucurie, cât și tango-valsul – care te îmbie întotdeauna la visare.

Recitalul cuprinde toată perioada de zbucium a tangoului până la marele Astor Piazzolla, care a lăsat în urma lui o capodoperă universală. Piese precum „Oblivion”, “Libertango” sau “Adios Nonino”, devenite nemuritoare, sunt regăsite cântate atât în filme celebre, cât și pe scenele filarmonicilor din întreaga lume sau pe ringurile de dans.

Pianul și bandoneonul se completează minunat în muzica de tango, fiind una dintre puținele formule care au o simbioza muzicală aproape perfectă. Pianul este un instrument de percuție și de coarde în același timp, iar bandoneonul un instrument aerofob, cu caracteristici solistice și de acompaniament incredibil de versatile. Împreună, cele două instrumente pot ajunge la rezonanțe orchestrale veritabile.

Vă invităm alături de noi, în această minunată incursiune în lumea prea puțin cunoscută a tangoului argentinian. Dați la o parte cortina de catifea pentru a descoperi magia muzicii, și magia dansului numit atât de simplu, Tango!

 

Robert și Irina Indrei, formează de peste 6 ani un cuplu atat pe scena cât și în viata de zi cu zi.

Dragostea pentru muzica și pasiunea pentru tango, au făcut sa ia naștere ” Two to Tango”, un duo muzical inedit în viata artistica a Clujului, și nu numai.

Cu un repertoriu bogat din muzica de tango argentinian, aceștia aduc în fata publicului larg o fărâmă din frumusețea și magia Tango ului.

Muzicieni profesionisti, absolvenți ai Academiei de Muzica din Cluj Napoca, respectiv București, și actualmente profesori de pian și de improvizație muzicala.
Irina- pian
Robert – bandoneon

 

Doina Enache: fondatoarea școlii de tango argentinian „Tango Brașov by Studio Tango Nada Mas” (2009), este cunoscută publicului brașovean atât pentru aparițiile pe scenă, cât și pentru proiectele inedite, demarate la Brașov. Printre ele, din anul 2008, „Transylvania Tango Festival/Marathon” – primul festival internațional anual de tango argentinian, „Outdoor Guerilla Milonga” – tango în aer liber, în Piața Sfatului, „TanGo bucuria de a dansa în doi” – seminare unice în România, despre cel mai vechi stil de tango al anilor ’20, „Canyengue”, susținute de maestrul argentinian Daniel Garcia („El Flaco”). De asemenea, piesa de teatru „Fazanul”, în regia maestrului Cristian Hadgi-Culea, la care Doina a contribuit atât cu viziunea proprie asupra coregrafiei, cât și cu momente spectaculoase de tango argentinian.

Recent, a fost invitată să participe la evenimente culturale de anvergură, precum: „Gala Eugen Doga”, TamTam Festival, „Piazzolla by Night”.

 

Tudor Mihai, cu o vastă experiență în dans și cu o activitate didactică de 26 de ani, deschide în anul 2009, în București, Studioul „Happy Feet”.
Este semifinalist al campionatului european de tango argentinian, de la Roma, din anul 2012, categoria „escenario” și finalist al concursului „România Dansează „, în anul 2013.

– numeroase reprezentații și apariții la evenimente mondene și emisiuni de televiziune TVR 1 „Surprize Surprize”, „Danuț SRL”, Antena 1 „Canalul de Știri”, „Duminica în familie”, EUFORIA „Femeia Conduce”

– începând din 2002 instructor și lector de fitness / aerobic în cadrul Federației Române Sportul pentru Toți

– 2003 instructor de fitness la „Radu Fitness International”

– începând din 2004 instructor de aerobic la „World Class Health Academy”

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 4 martie 20:00.


Pret bilet: 55 RON