SHYLOCK – “MALAELE x 10”

120 RON

Teatrul National I.L Caragiale Bucuresti

sambata, 28 iulie 20:00

Acest spectacol va avea loc la Bucuresti


SHYLOCK , dupa Gareth Armstrong

28 iulie ora 20.00 Teatrul National I L Caragiale Bucuresti

 

Shylock prezintă un tablou tragic cu accente comice, abordând un conflict vechi de aproape două mii de ani: creștin contra evreu, dar raportat la problemele lumii contemporane, oferindu-i astfel accesibilitate și dinamism. Mesajul spectacolului are o forță moralizatoare care străbate timpurile, aceea că oamenii au dreptul de a fi tratați egal indiferent de rasă, limbă sau religie.

Personaj emblematic al literaturii universale, Shylock adună la un loc câteva secole de istorie a unor stereotipii care compun așa-numitul portret imaginar al evreului pe de o parte și viziunea umanistă a lui Shakespeare, pe de altă parte. El, înainte de a fi evreu, este o ființă umană. Un om cu un dublu parcurs istoric: unul personal și un altul care reflectă întreaga comunitate de evrei hăituiți de câteva veacuri.

Spectacolul îi are în distribuţie pe: Horaţiu Mălăele (Shylock), George Mihăiţă (Tubal), Mirela Zeţa /Lia Sinchevici (Portia), Bogdan Mălăele (Antonio), Anghel Damian(Bassanio), Lucian Ionescu (Lorenzo), Ruxandra Grecu (Jessica), Vlad Bîrzanu (Gondolierul), Constantin Codrescu ( înregistrare Vocea Ducelui).

Regia –  Horaţiu Mălăele

Scenografia –  Iuliana Vîlsan

Muzica  – Radu Captari

Durata spectacolului : 1h si 10 ‘ ( fara pauza )

 

Pret bilet : 120  lei

Pret bilet: 120 RON