Lacul Lebedelor

150 RON

Teatrul Sica Alexandrescu

joi, 26 decembrie 20:00

   

 

LACUL LEBEDELOR

Balet in 4 acte

După o absență de 7 ani , Teatrul  Academic Municipal  de Opera si Ballet din KIEV revine in ROMANIA

cu cele mai celebre titluri de ballet :LACUL LEBEDELOR si SPARGATORUL DE NUCI

Pentru iubitorii dansului clasic, anul artistic 2019 în Romania începe cu un eveniment irezistibil: cele mai celebre balete al tuturor timpurilor, interpretat de o companie-fanion a legendarei şcoli de balet ruso-ucrainene.

 In perioada noiembrie/decembrie 2019 pe scena Teatrului National din Bucuresti, Operei Naţionale Române din Timişoara, Iasi , Cluj  si in alte orase a Romaniei  ,artiştii Teatrului Municipal de Operă şi Balet din Kiev, reuniţi în cea mai valoroasă formulă coregrafică a instituţiei, vor dansa baletul „Lacul lebedelor” si ‚’’ Spargatorul de nuci ‚’’ pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Evenimentul este realizat de  Ticket Store Romania si Colossart Production din Elveţia, instituţie care se ocupă, de peste 15 ani, cu organizarea şi promovarea unor evenimente artistice de anvergură, deopotrivă în estul şi în vestul Europei.

Spectacolele sunt  realizate de coregraful Valerii Kovtun, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa. Luxuriantă, producţia aduce pe scenă aproape 40 de balerini, în costume spectaculoase. Solişti ai spectacolului vor fi prim-balerinii Olga Golitsa, Oxana Bondarenko  (Odette/Odile) şi Denis Nedak, Fedir  Zarodyschev (Siegfried)

OLGA GOLITSA a absolvit colegiul coregrafic din capitala Ucrainei, devenind, graţie talentului, măiestriei, expresivităţii interpretărilor ei, care au cucerit imediat încrederea colegilor şi a coregrafilor, prim-solistă a Operei Nationale din Ucraina ’’T.Schevchenko’’ din  Kiev. Cu un impresionant portofoliu de roluri principale, ea a dansat în ample turnee în Japonia, Anglia, Elveţia, Germania, Franţa. Italia, SUA „E un privilegiu să dansez la Timişoara, Bucuresti, Cluj-Napoca ,Iasi  reputaţia oraşelor culturale  şi a publicului său îmi este demult cunoscută, iar Lacul lebedelor este unul dintre spectacolele cele mai minunate şi rolul pe care îl dansez întotdeauna cu plăcere şi emoţie”, a mărturisit artista.

 Denis Nedak prim-solist al Operei Nationale  din Ucraina ’’Taras Shevchenko ’’din  Kiev, solist al OPEREI DIN VIENA. Debutul său în carieră a avut la la Opera Naţională, artistul fiind laureat al prestigiosului Concurs Internaţional S.Lifar, ediţiile din 2002 şi 2004.

Prim-solist al Operei Naţionale din Kiev
Din 2015 este solist invitat la Teatrul American de Balet și la Opera de Stat din Viena.
Născut în Odessa.
A absolvit Şcoala de Coregrafie de Stat din Odessa în 2002.
A absolvit Academia de Dans Serghei Lifar din Kiev în 2003.
În timpul Academiei, a fost invitat să danseze la Opera Națională din Kiev, unde a interpretat rolul Paris din Romeo și Julieta și rolul Prințului din Spărgătorul de Nuci.
După absolvire, Denis Nedak s-a alăturat Baletului Național al Ucrainei, iar în 2008 a devenit solist.
În repertoriu: Solor în ”La Bayadère”, Basil în ”Don Quijote”, Prințul în ”Frumoasa din pădurea adormită”, Prințul Siegfried în” Lacul Lebedelor”, Albrecht în” Giselle”, Jose și Escamilio în ”Carmen”, Jean de Brienne în ”Raymonda”, Conrad în ”Le Corsaire”, Prinţul În ”Spărgatorul de nuci ”și Krass în ”Spartacus”
Participă la numeroase festivaluri internaționale și este invitat în mod regulat la Festivalul Nureyev din Kazan, Rusia.
În 2014, Nedak și-a făcut debutul cu ABT Dancing in rolul lui Solor în ”La Bayadère”.
Repertoriul său cu Compania include, de asemenea, Printul Désiré din „Frumoasa din păduurea adormită”.
A dansat la nivel mondial în Rusia, Franța, Italia, Germania, Japonia, Elvetia, Franta, Anglia, Australia.

Faimos în întreaga lume, Ansamblul de balet al Teatrului Municipal din Kiev a fost fondat  în 1980 de celebrul coregraf  din fosta URSS Vahtang Vronskii.  Se numea atunci Baletul Clasic din Kiev, iar între 1989 şi 2005, ansamblul a fost condus  de marele maestru al baletuliui ucrainean Valerii Covtun (1944-2005), laureat al premiului Vatlav  Nejinsky, al Academiei franceze de dans, artist al poporului  în URSS. Din 2005- 2012  maestru de balet al trupei a fost  Victor Litvinov.

 Din 2012  director artistic al  Baletului Municipal din Kiev este TATYANA BOROVIK, fosta prima -balerina a Operei Nationale din Kiev În 1990, Baletul Clasic din Kiev a participat la cel mai mare  festival de dans din India, iar în 1991 a urcat pe scena Festivalului George Enescu, la Bucureşti.

Turnee: Japonia, Italia, Germania, Austria, Elvetia, Ungaria, Romania, Canada.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 26 decembrie 22:00.


Pret bilet: 150 RON