La Caramitru Malaele

60-80 RON

Teatrul Sica Alexandrescu

marti, 29 septembrie 19:00

În seria celor mai în vogă producții teatrale ale ultimelor sezoane, spectacolul Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele revine la Teatrul Național din București în data de 29 septembrie cu o nouă editie de gală. Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin și o muzica desăvârșită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin, întâlnirile Caramitru-Mălăele de la Național au devenit un reper fix pe agenda iubitorilor de teatru din Capitală. Legende ale scenei românești, actorul Horațiu Mălăele și prietenul său de-o viață, marele Ion Caramitru, urcă pe scena Studio a Teatrului Național din București pentru o primă ediție de gală, în această stagiune, a celei mai aplaudate producții teatrale din ultimele sezoane: Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele. Spectacolul este o excelentă provocare pentru doi maeștri rostitori de versuri, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale minții și colțuri secrete ale sufletului.

Caramitru recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de umor – demonstrații de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita. Horațiu Mălăele rămâne un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilitățile minții și ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei. Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani – așa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitația de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt”, spune Adrian Naidin. “Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.

Ajuns la cel de-al patrulea sezon, răstimp în care a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă, atât la reprezentațiile din București, cât și în cadrul turneelor programate în țară, spectacolul Caramitru-Mălăele câte’n lună și în stele începe noua stagiune cu seria edițiilor de gală. Vă invităm să-i reîntâlniți pe cei trei artiști, la început de an, în sala de teatru, pentru ca mai apoi, așa cum spune Horațiu Mălăele, “în continuarea vieții dumneavostră să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați – este secretul tinereții și să iubiți – este rațiunea de trăi”…

Pret bilet: 60-80 RON