Jazz cu Irina Sarbu

80 RON

Opera Brasov

luni, 20 septembrie 23:23

Concertul de Jazz cu Irina Sârbu, care trebuia să aibă loc ,luni 20 septembrie 2021, ora 19.00, la  Sala Operei Brașov, va fi reprogramat.

IRINA SARBU

In functie de repertoriul pe care il abordeaza, Irina Sarbu isi modeleaza vocea cu un timbru aparte, usor de recunoscut, si isi conduce imaginatia improvizatorica in numeroase directii, fiecare spectaculoasa in felul ei. Jazz-ul domina si isi lasa amprenta asupra fiecarei melodii de la „Route 66” la „C’est si bon”, de la „One note samba” la „Ciocirlia”, de la melodica ampla  si intens sustinuta a creatiei romanesti interbelice de genul „Zaraza” la percutia vocala care explodeaza imprevizibil, luminoasa si colorata ca un foc de artificii pe cel mai recent album al solistei – „Sapte Scari” – alaturi de ETHNOTIC Project. Prin ceea ce face cu talentul ei  bine lucrat in multi ani de studii de specialitate, Irina Sarbu se impune puternic in fata publicului si ramane definitiv fixata in memorie. Datorita originalitatii si manierei de a prelucra melodiile devenite clasice, valoarea vocalistei a fost unanim recunoscuta. A concertat atat in tara cat si in strainatate – New York, Washington, Paris, Atena, Madrid, Viena, Venetia, Bruxelles, Praga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Milano – in recitaluri de club sau la festivaluri nationale si internationale de jazz. Curioasa, intr-o permanentă căutare de nou (desi indragostita iremediabil de jazz-ul clasic), Irina Sarbu ofera mereu publicului programe interesante si originale alaturi de partenerii ei de scena care ii sunt alaturi de 18 ani: Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – contrabas si Tudor Parghel – tobe.

 

PUIU PASCU

 

Este un virtuoz al claviaturii, un maestru al improvizatiei, un compozitor inspirat, un artist in perioada de varf a carierei, a carui prezenta asigura oricarui concert de club sau de festival, succesul de public si de presa.  

Frenezia si placerea cu care canta, armoniile si ritmurile complexe si complicate, originalitatea abordarii pieselor si arderea intensa in  procesul interpretativ-creator  il transforma pe Puiu Pascu intr-un artist – unicat in pesiajul jazz-istic romanesc. Prezenta  sa, poate fi considerata un eveniment extraordinar caci, pe orice afis, numele pianistului Puiu Pascu trebuie inscris cu majuscule!

 

 

CIPRIAN PARGHEL

 

Absolvent al sectiei de jazz in cadrul Conservatorului Regal din Bruxelles, Ciprian Parghel a concertat  pe numeroase scene festivaliere si de club atat in Romania cat si in strainatate. A colaborat cu  artisti de mare reputatie internationala, printre acestia  Archie Shepp, Puiu Pascu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Paolo Radoni si de nenumarate ori, in formula de trio-familie  “Anca Parghel si fii”. Este apreciat ca fiind cel mai valoros contrabasist al generatiei sale, dovedind, la fiecare concert atat maiestria si controlul absolut asupra instrumentului cat si o inspiratie muzicala de exceptie. Incanta publicul ca un adevarat show-man, contrabasul sau se dezlantuie intr-o succesiune de sunete ce transmit vibratii esentiale pentru colegii sai de scena dar si pentru publicul caruia ii induce o stare extatica.

 

TUDOR PARGHEL

 

Absolvent al Conservatorului Regal din Bruxelles, fost profesor in cadrul Conservatorului de Muzica din Joensuu – Finlanda, Tudor Parghel a reusit sa atinga performante impresionante atat muzical cat si din punct de vedere pedagogic. Pe langa numeroasele aparitii pe scenele de club si de festival, a avut ocazia sa colaboreze cu artisti de renume precum Shelly Berg, Larry Livingstone, Archie Shepp, Ion Baciu jr., si a devenit cunoscut si apreciat si in cadrul aceluias trio “Anca Parghel”. Apreciat de pianistul Ion Baciu jr. drept cel mai valoros baterist roman din ultimii ani, Tudor Parghel reuseste sa se impuna cu ritmurile sale perfectionate, o veritabila explozie de energie, atat de necesara comunicarii directe intre muzicieni si public. In timpul concertelor, ritmurile sale stimuleaza spontaneitatea si creatia celorlalti artisti, permitandu-le sa se desfasoare si sa introduca audienta intr-o adevarata vraja, dupa care sa atinga punctul culminant cu o improvizatie pe baterie, plina de virtuozitate, dinamism si muzicalitate. 

 

 

 

 

 

 

Despre Proiect:

Un concert sustinut de Irina Sarbu Band propune piese de jazz standard, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzica romaneasca interbelica, muzica franceza si chiar folclor. Numele sub care concerteaza cei patru muzicieni de elita este de mult un brand cunoscut si apreciat. Nu sunt foarte numeroase trupele care se pot sprijini si pot construi fiecare concert pe o existenta, implicit o experienta impreuna pe scena de 18 ani! Iar cei care au ascultat o data sau de mai multe ori Irina Sarbu Band in concert, au revenit mereu, convinsi de surprizele deosebit de placute pe care cei patru muzicieni le ofera, de fiecare data. De la o aparitie la alta, interpretarea este din ce in ce mai spectaculoasa prin expresivitate, improvizatie,  imaginatie, demonstratie de virtuozitate, tehnica solo si de grup, jocul fascinat si imprevizibil al relatiilor dintre voce si instrumente. Temperamentul exploziv si placerea de a canta impreuna asigura fiecarei piese interpretate calitatea de versiune de referinta

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 20 septembrie 21:00.


Pret bilet: 80 RON