D’ale lui Nenea Iancu

7 RON

Teatrul Sica Alexandrescu

miercuri, 23 ianuarie 11:00

Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov invită copiii, dar nu numai, la un spectacol de comedie, o întâlnire cu universul lui Caragiale. „D’ale lui Nenea Iancu sau Lanţul slăbiciunilor”, dramatizare de Oana Răsuceanu, după „Schiţe” de Ion Luca Caragiale este un spectacol dedicat copiilor şi copilăriei. Personajele din „Lanţul slăbiciunilor”, „Vizita”, „Bubico”, „Un pedagog de şcoală nouă” sunt aduse pe scenă rând pe rând de caruselul de la târgul de Moşi, care se învârte necontenit, în timp ce ochiul vigilent al autorului care „simte enorm şi vede monstruos” le urmăreşte. Amuzamentul este garantat, în timp ce un „Mitică” strigă fără
oboseală: „turtă dulce, panorame, baloane, soldaţi, lampioane, limonadă, fracuri, decoraţiuni, cerşetori, ciubere copii, miniştri, pungaşi de buzunare…”, iar morala se insinuează pas cu pas. Morala îi vizează pe copii, dar cu siguranţă mai mult pe părinţi, căci metehnele acestei naţii chiar dacă s-au mai „revizuit, pe ici pe colo”, au cam rămas aceleaşi în punctele „esenţiale”
Un spectacol ce ne apropie de lumea marelui Caragiale, o lume plină de peripeţii „nici aşa, nici altminteri, negreşit!”.

Pret bilet: 7 RON