Cu ce va servesc?

80 RON

Sala Reduta

joi, 31 ianuarie 20:00

CU CE VA SERVESC? este prima piesa de teatru scrisa de celebrul eseist si romancier francez Pascal Bruckner pentru Grivita 53 – Primul teatru construit impreuna.

O distributie de exceptie: 

Maia Morgenstern (clientul)

Rodica Mandache (chelnerul) 

si 

Chris Simion – Mercurian (la debut, in rolul lui Dumnezeu).

 

Durata: 1h40 min

 

Avandu-l ca sursa de inspiratie pe dramaturgul Eugene Ionesco, Pascal Bruckner a creat o spumoasa comedie de situatie – in cheie  absurda – o experienta prin care, la un moment dat. va trece fiecare dintre noi.

O clienta intra intr-o cafenea, nu stie ce sa comande si spera ca rezolvarea acestei dileme sa vina din partea chelnaritei. 

Chelnarita, o foarte buna vanzatoare, reuseste sa-si bage clienta in pragul depresiei.

Dumnezeu se intalneste cu amandoua, le serveste cea mai simpla lectie de viata si le face nota de plata. 

 

Cautam actrita pentru rolul lui Dumnezeu si la o repetitie Maia Morgenstern mi-a propus sa joc eu. Am zis „da” in gluma si m-am vazut pe afis. Rodica Mandache a incurajat initiativa si mi-am zis:” este cea mai tare modalitate sa te razbuni pe un regizor”. Va anunt oficial ca nu intentionez sa repet isprava. Sergiu Nicolaescu e doar unul. De-acum incolo voi avea grija ce raspund. Una peste alta…e binevenita aceasta joaca, cu atat mai mult cu cat am incredere totala in cele doua mari actrite. Le admir, ma fascineaza si stiu ca nu ma vor lasa sa ies prost. Am doua mari sanse: sa ies foarte prost sau sa am bafta incepatorului. Aveti umor, da? Atunci riscati sa vedeti cu ce va servim. Am o singura sansa sa scap! Sa vi se para atat de departe sala Gloria, incat sa nu veniti. Dar n-am eu atata noroc, din centru pana acolo se fac 15 minute. Pana una alta…e cu multa bucurie intalnirea noastra si asta face totul. Chris Simion – Mercurian

 

Echipa proiectului:

Regia: Chris Simion – Mercurian

Decor: Imelda Manu

Costume: Mirela Traistaru

Asistent costume: Iolanda Mutu jr & Atelier Foarte frumos

Lightdesign: George Jipa

Organizator: Gabriel Popescu

Productie: Grivita 53

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 31 ianuarie 22:00.


Pret bilet: 80 RON