Buenos Aires TANGO NIGHTS

60 RON

Sala Reduta

joi, 01 septembrie 19:00

 

Buenos Aires Tango Nights, un spectacol de tango argentinian cu valenţe multiple, care transpune publicul în lumea magică a tangoului din perioada de aur a acestuia (1930-1940). Un spectacol unic, ce-l are în prim plan pe invitatul special, din Argentina, artistul Rodrigo Fonti!

Spectacolul cuprinde un repertoriu vast, din toată perioada de zbucium a tangoului, până la marele Astor Piazzolla, care a lăsat în urma lui o capodoperă universală. Piese precum „Oblivion”, „Libertango” sau „Adios Nonino”, devenite nemuritoare, sunt regăsite cântate atât în filme celebre, cât şi pe scenele filarmonicilor din întreaga lume sau pe ringurile de dans.

 

ARTIŞTI INVITAŢI

RODRIGO FONTI (BsAs, ARGENTINA)

 

Rodrigo Fonti, dansator și profesor de tango argentinian creativ și inovator, născut în Neuquén, sudul Argentinei, este cunoscut publicului larg pentru unicitatea dansului său. A început să danseze tango la 16 ani, apoi a studiat dansul modern la Școala de Dans Contemporan „Experimental” ca și coregraf și dansator. În 2010 s-a mutat în Buenos Aires, pentru a studia tango, pentru a aprofunda „spiritul milonguero” și pentru a juca în producțiile de teatru „Kambras”, „El sonido de la caricias”, „Cram” „No bailaras”, „Sin pecado consebido”, cu care a făcut un turneu în Europa.

Îmbinând cunoștințele sale din tango și dansul contemporan, dă prospețime, viteză și profunzime stilului său de dans, unic.

Studiul său tehnic continuu, căutarea posibilităților de mișcare și explorarea limbajului tango-ului, l-au condus la un amestec unic de tango tradițional și modern.

 

DOINA ENACHE (Brasov, Romania)

Deprinde tainele tangoului argentinian în perioada 2005-2006, la „Dance Sport Manhattan Studio” în New York City, alături de maeștri consacrați din Buenos Aires şi SUA, fiind una din cele mai titrate instructoare și dansatoare de tango argentinian din ţară.

Doina, păstrează și transmite filonul autentic – nealterat de aşa zise tendințe moderne, al Tango-ului Salon, fiind cunoscută publicului brașovean şi nu numai, atât pentru aparițiile pe scenă, cât și pentru proiectele inedite, demarate la Brașov și în țară. Printre ele, din anul 2008, la Brașov „Transylvania Tango Festival/Marathon” – primul festival internațional anual de tango argentinian, „Outdoor Guerilla Milonga” – tango în aer liber în Piața Sfatului, „TanGo bucuria de a dansa în doi” – seminare unice în România, susținute împreună cu profesori internaționali de tango argentinian: Ricardo Viqueira (Argentina), Ronen Khayat (SUA), Luca Lamberti (Italy).

De asemenea, colaborarea cu Teatrul Sică Alecsandrescu, pentru piesa de teatru „Fazanul”, în regia maestrului Cristian Hadgi-Culea, la care Doina a contribuit atât cu viziunea proprie asupra coregrafiei, cât și cu momente spectaculoase de tango argentinian. Alte evenimente culturale de anvergură la care Doina Enache a fost invitată recent, sunt: „Gala Eugen Doga”, TamTam Festival, „Piazzolla by Night”, “Parfum de femeie” (Castelul Ghika), “Yo Soy Maria” (Ateneul Național din Iași).

 

IRINA ŞI ROBERT INDREI (Cluj Napoca)

Muzicieni profesionişti, absolvenți ai Academiei de Muzică din Cluj Napoca, respectiv București și actualmente profesori de pian și de improvizație muzicala, Robert și Irina Indrei, formează de peste 6 ani un cuplu, atât pe scenă, cât și în viaţa de zi cu zi. Dragostea pentru muzică și pasiunea pentru tango, au făcut să ia naștere ” Two to Tango”, un duo muzical inedit în viaţa artistică a Clujului, și nu numai.

Cu un repertoriu bogat din muzica de tango argentinian, aceștia aduc în faţa publicului larg o fărâmă din frumusețea și magia Tango-ului.

Pianul şi bandoneonul se completează minunat în muzica de tango, fiind una dintre puţinele formule care au o simbioză muzicală aproape perfectă. Pianul este un instrument de percuţie şi de coarde în acelaşi timp, iar bandoneonul un instrument aerofob, cu caracteristici solistice şi de acompaniament incredibil de versatile. Împreună, cele două instrumente pot ajunge la rezonanţe orchestrale veritabile.

Tangoul este poezie, este suspin şi bucurie în acelaşi timp, muzicienii propunând atât piese vesele, renumitele „Milonga” – cântate şi dansate cu bucurie, cât şi tango-valsul – care te îmbie la visare.

Vă invităm în această minunată incursiune în lumea prea puţin cunoscută a tangoului argentinian, pentru a descoperi şi savura magia muzicii şi magia dansului numit atât de simplu, Tango!

 

 

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 1 septembrie 21:00.


Pret bilet: 60 RON