Veșnic îndrăgostit de vers, de frumusețea și originalitatea muzicii românești de odinioară, maestrul Tudor Gheorghe nu contenește să își surprindă audiența cu experiențe muzicale unice, spectacole inedite pline de farmec și rafinament.
Continuând tradiția și în această toamnă, menestrelul sufletelor noastre revine în lumina reflectoarelor cu un nou eveniment cultural de marcă, menit să readucă în peisajul actual un tablou muzical veritabil, privit retrospectiv spre muzica Bucureștilor din perioada interbelică.
Tudor Gheorghe va putea fi aplaudat la scenă deschisă în evenimentul cultural intitulat ”Adio, doamnă!”,prezentat pe data 7 Decembrie, la Sala Patria, ora 19:00.
Inspirat de operele și povestirile marilor personalități din literatura română, cum ar fi Tudor Arghezi sau Ion Minulescu, și de compozițiile muzicale ale celor mai apreciați interpreți care s-au impus la acea vreme, precum Jean Moscopol, Titi Botez, Cristian Vasile sau Zavaidoc, maestrul Tudor Gheorghe a conceput un program special.
Sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu și în acompaniamentul orchestrei sale, Tudor Gheorghe le va dărui admiratorilor săi un repertoriu variat, o selecție de cântece deosebite, povești frumoase și șlagăre din vremea boemă a Bucureștiului de odinioară, refrene nemuritoare fredonate și astăzi.
Muzica de calitate, umorul fin și versurile de o gingășie lirică aparte, vor reliefa frumusețea a două lumi caracterizate foarte bine: imaginea minunată a domnilor eleganți, însoțiți de doamne frumoase, atrăgătoare, îmbrăcate în rochii lungi cu pălării și mănuși din borderie fină, ce se plimbau cu trasura prin centrul ”Micului Paris” și își petreceau serile în cele mai luxoase localuri ascultând muzica așa-numiților”boieri ai cântecului adevărat”, în timp ce muncitorii, oamenii decenți, se întâlneau în cârciuma de la marginea străzii pentru a asculta melodiile de suflet interpretate de Zavaidoc.
”Adio, doamnă!”, un nou eveniment cultural marca Tudor Gheorghe, definit ca un balsam pentru sufletul românilor, o readucere aminte despre frumusețea și momentele de aur ale României din anii ’20 – ’30 în care eleganța, politețea și respectul față de semeni se evidențiau puternic.